Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zamrznut će mandat

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić: Privremeno odlazim iz Sabora

'13.07.2012., Zagreb - Sabor je glasanjem o raspravljenim tockama dnevnog reda zavrsio 4. sjednicu. Milijan Brkic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
04.12.2012.
u 22:34

O tome razmišljam već nekoliko mjeseci, nije moguće kvalitetno raditi posao zastupnika i glavnog tajnika, a sad sam i šef izbornog stožera

Milijan Brkić Vaso, glavni tajnik HDZ-a, nakon Nove godine privremeno će zamrznuti saborski mandat, a umjesto njega u Sabor će ući netko od preostalih sedmero kandidata s liste za dijasporu budući da je on u Sabor ušao u XI. Izbornoj jedinici.

– O tome razmišljam već nekoliko mjeseci jer nije jednostavno istovremeno biti i glavni tajnik stranke i zastupnik u Saboru. Sada sam i šef izbornog stožera HDZ-a za lokalne izbore i nemoguće je kvalitetno izvršavati sve tri funkcije – tvrdi Brkić. Da se privremeno povlači iz Sabora odlučio je, nastavlja, u dogovoru sa šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

Njegova \"evakuacija\" iz Sabora dolazi nedugo nakon što je Jutarnji list objavio priču o tome da je plagirao diplomski rad na studiju Kriminalistike. Je li to pravi razlog njegova povlačenja jer je vrh stranke procjenio da je zbog toga najslabija karika HDZ-a u parlamentu?

>>Je li glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić prepisao diplomski?

- To su gluposti. Svoj mandat mogu bilo kada ponovno aktivirati – kratko je odgovorio Vaso i dodao da će vidjeti hoće li se u Sabor vratiti nakon lokalnih izbora. Iz Sabora odlazi nakon Nove godine jer od tada kreće preustroj i reorganizacija HDZ-a koji će, prema Brkićevim riječima, postati efikasniji servis svom članstvu. Predsjedništvo stranke odlučit će pak tko će od kandidata s liste za dijasporu Vasu zamijeniti u Saboru. Osim što se u medijima zavrtila priča o plagiranom diplomskom radu, proteklih je dana u intervjuu Novom listu zamjenik šefa HDZ-a Drago Prgomet jasno rekao da bi on, da se otkrije da je prepisao diplomski rad, otišao iz stranke.

Prema tome, poručio je da bi i Brkić trebao napustiti HDZ. U Vasinu obranu stala je pak potpredsjednica HDZ-a Dubravka Šuica koja je poručila da bi Prgomet bio dobar – SDP-ovac jer umjesto po Vladi i SDP-u udara po HDZ-u.

>>Šuica o izjavama Drage Prgometa: On je zec iz SDP-ova šešira

Osim Prgometa, koji nije u milosti vrha stranke jer \"spletkari i muti vodu\", a i na unutarstranačkim izborima pripadao je suprtonoj struji od Karamarkove, nitko drugi u HDZ-u nije imao hrabrosti ili potrebe reći svoj stav o Brkićevom navodno plagiranom diplomskom radu. Nakon što je Vasu zaštitio Karamarko i rekao da on nije prepisivao nego je kompilirao, ostali se, valjda, nisu \"šteli mešat\".

Ključne riječi

Komentara 31

OB
-obrisani-
08:03 05.12.2012.

Adezeovci opet nasjedate na podvale ekstremističkih ljevičarskih medija,njihov miljenik neće da ode ni nakon pravomoćne sudske presude. Zato držite se svojih birača a ne korumpiranih medijskih hijena!

OB
-obrisani-
08:06 05.12.2012.

Ujedinite tu vražiju desnicu ili ćete ostati oporba sljedećih 50 godina..

PH
porast.hr
08:46 05.12.2012.

I u Sloveniji postoje takvi: -jedan je prepisao preko 70% diplome (postoji software koji to može lako otkriti)-univerza mu je uzela naziv -jedan je posalo drugog na napravi ispit umjesto njega (ima pravnomočnu presudu) -jedan kao poduzetnik duguje dobavljačima i partnerima (stranka ga je izbacila) -jedan se ne da sa mjesta gradonaćelnika i nakon nekoliko velikih prosvjeda zbog korupcije (stranka ga je izbacila) itd Zajedničko svim tim likovima je da se drže ko čičak za svoje fukcije i mjesta u parlamentu, planiraju mijenjati zakone da ih mogu odstraniti. Ima li sličnosti sa zbiljom u Hrvatskoj? :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije